Welkom!

 

Volg ons ook op facebook. Je vindt er onder andere een aantal fotoreportages over ons viersterren charmehotel (infrastructuur, geschiedenis, ...), Stad Ieper en haar omgeving. We hebben al bijna zo'n 19.000 likes (en nog eens meer dan 9.000 op onze Franstalige facebook ), straks ook die van jou ?

Tip: wist U dat U zowel Uw restaurant als hotelrekening ook met
ecocheques (EdenRed & Sodexo) kunt betalen ? Aardig meegenomen, niet ?
   
Hostellerie Kemmelberg (veelal afgekort als HMK), 4-sterren panoramahotel met gastronomisch restaurant gelegen middenin een rustig en prachtig natuurpark op de top van Vlaanderen's hoogste heuvel "de Kemmelberg" nabij Ieper, is al sinds 1954 dé ideale uitvalsbasis om Vlaanderen te ontdekken: de historische steden Brugge, Gent en Rijsel, de Wereldoorlog I slagvelden rond Ieper en Poperinge, de musea in Cassel en het Louvres Lens, het kunstenfestival van Watou, de prachtige kust van Knokke (België) tot Le Touquet Paris-Plage (Frankrijk). Voor de kinderen (en de gehele familie) zijn er de pretparken van Bellewaerde, Plopsaland, Ice Mountain Adventure Park, het Boudewijn Sea Park, enzovoort.
 
Het boetiekhotel en haar dynamisch team kreeg al diverse onderscheidingen: een "Award of Excellence 2018" van Booking.com (8,6/10) en een "2019 Travellers' Choice" van Trip Advisor (HMK zit in de top 25 van de kleine hotels in België). Op 28 April 2015 ontving zij verder het internationale keurmerk "De Groene Sleutel" en op 22 Juni 2015 het kwaliteitslabel Q-label ("Quality Service"-label) van Westtoer. Deze laatste werd begin Juni 2018 nogmaals voor 3 jaren verlengd: 2018-2019-2020.

HMK's keukenteam brengt klassieke Franse gerechten met een hedendaagse toets. Producten van topkwaliteit uit eigen streek genieten hun voorkeur. Wij organiseren Uw banketten (trouwfeest, communiefeest, ...), clubbijeenkomsten, bijeenkomsten van bedrijven (seminaries, productvoorstellingen, ...), enzovoort.  We beschikken hiervoor over diverse feestzalen / vergaderzalen.

Het hotel is 7 dagen op 7 open. Ons gastronomisch restaurant is gesloten op maandag en dinsdag. Bar en terrassen zijn open als het hotel open is. Voor groepen wijken we graag af van onze normale sluitingsdagen. Contacteer ons dan wel vooraf.

Opmerking ivm het RES betaalsysteem: Iedere RES handelaar kan verder met B2B RES betalen (gewone dagen: 100% met een maximum van 500 EUR - op weekenddagen vrijdag/zaterdag/zondag en/of officiële feestdag en vooravonden van officiële feestdagen: 50% met een maximum van 250 EUR) en dit alleen bij directe boekingen bij ons. De BTW is altijd gewoon te betalen. 

Laatste update van de website: 5 December 2019.


25 Maart 2019 - 
Update Resto, Awards & Hyacinten
Beste HMK-gast, Sympathisant, Volger,

Via deze weg willen wij U graag inlichten over een aantal wetenswaardigheden in verband met onze Hostellerie Kemmelberg. We proberen het aantal e-mails te beperken en daarom verloopt steeds meer van onze dagdagelijkse communicatie via het Facebook-platform. Wilt U dus frequenter op de hoogte te worden gehouden over het reilen en zeilen van HMK, ga dan regelmatig kijken op www.facebook.com/Kemmelberg.

Ons gastronomische restaurant, sinds 1954 gerenommeerd voor zijn Franse keuken, beschikt nu over grote panoramische ramen. Hierdoor hebt U als gast een nog beter zicht op de Frans-Vlaamse vlakte. Het restaurant ziet er eigentijdser en groter uit. Ook de gastronomische gids Gault&Millau heeft onze vooruitgang opgemerkt en ons een half puntje meer gegeven: we stonden eind 2018 op een verdienstelijke 13,5 / 20 (goed voor een koksmuts). Onder het motto "het kan altijd nog beter" hebben we eind vorig jaar de Franse kok Cédric Laxenaire (bekend van het TF1-programma MasterChefs) aangetrokken. Leest U maar de zeer lovende recensies over zijn keuken er op na of breng een bezoekje aan zijn Facebook-pagina: www.facebook.com/CedricLaxenairePRO. Zijn actuele menu's vindt U steeds op onze website. Reservaties voor het restaurant lopen via info@kemmelberg.be of 057/45.21.60.

Hostellerie Kemmelberg **** werd enkele weken terug door de Trip Advisor-reizigers, voor het 6e jaar op rij al, uitgeroepen als een van beste kleine hotels van België. We kregen een zogeheten "Travelers' Choice 2018 Award" in de categorie Top 25 van de beste kleine hotels van België. We klommen op tot de 19e plaats, niet mis als erkenning van onze talrijke inspanningen die we voor onze gasten in de laatste 6 jaar hebben gedaan om hen een nog beter verblijf, een happy time, te bezorgen. Volgens FOD Economie zijn er maar liefst een kleine 1.200 kleine hotels (met minder dan 25 kamers) in België. Mooi te weten dan dat je gasten je tot de top 25 rekent. We kunnen dus alleen maar reuzeblij zijn met deze nominatie. Dank U wel, lieve gasten van Hostellerie Kemmelberg!

Begin deze maand mochten we ook onze nieuwe "Groene Sleutel" in ontvangst nemen: dit internationaal ecolabel erkent de inspanningen inzake milieubeheer die wij al jarenlang ondernemen. Het is het vijfde jaar op rij dat we deze erkenning hebben binnengehaald! Voor U als gast heeft ze onder andere als praktisch voordeel dat U bij ons Uw restaurant- en hotelrekening ook met ecocheques kunt betalen! Aardig meegenomen, toch ? Wij aanvaarden zowel de papieren als de elektronische versies van zowel de Sodexo als de EdenRed ecocheques.

Onze nieuwe brochure over Hostellerie Kemmelberg **** is nu ook aan onze receptie te bekomen. U kunt hem echter ook hier al online raadplegen: http://kemmelberg.be/item.php?lang=NL&itemno=87_330 . Het is een verzameling van mooie foto's en informatie over de diverse types van kamers geworden. 

De eerste boshyacinten in bloei zijn al gespot hier op de Kemmelberg. Het belooft weeral eens een wondermooi blauw bloementapijt te worden. In principe zijn ze vanaf de tweede helft van April en begin Mei massaal van de partij. Hét moment om hier bij ons te verblijven. Het is tevens een daguitstap waard. U kunt dit dan ook goed combineren met een gratis bezoek aan de Belvédère toren, onze buren. We heten U graag van harte welkom in ons restaurant dan! Om alvast in stemming te geraken: een mooie foto op 100 meter van de Hostellerie Kemmelberg gefotografeerd tijdens een van de voorbije jaren. Dit verwachten we dus binnen enkele weken opnieuw.

Reserveren kan snel en veilig en dit 24h/24h via onze boekingsmodule op internet . Via deze boekingsmodule is het ook mogelijk om direct, 24h/24h, een van onze voordeelarrangementen te boeken: "Even Weg in de Westhoek" of "Prestige Gastro"-arrangementen (één of 2 nachten). Een overzicht vindt U hier .

Dat Hostellerie Kemmelberg **** een populaire bestemming is geworden mag blijken uit onze overnachtingscijfers: in 2018 noteerden we maar liefst zo'n 7.000 overnachtingen (en nog veel meer lunches/diners) bij ons. Dit is een toename van meer dan 50% in vergelijking met 6 jaar geleden! Op tijd reserveren is dus dé boodschap.

Iedereen welkom! 

Kristine & Philippe & het Hostellerie Kemmelberg team  

Developed by DigitalMind | Powered by Exopera